Studii geotehnice

Toate lucrarile proiectate de Contrust srl sunt realzate in baza studilor geotehnice. Putem oferi servicii de studii geotehnice prin intermediul colaboratorilor nostri.


Lucrarile demarate si nefinalizate la timp, asa cum sunt prezentate mai sus, pot influenta terenul de fundare.  Noi nu pornim la elaborarea proiectului de structura fara a avea la baza un studiu geotehnic intocmit de un colectiv specializat.  Rezultatele de laborator confirma parametrii de proiectare care trebuiesc luati in consideratie pentru dimensionarea fundatiilor.

Fundatiile sunt in general elemente masive din beton care asigura transferul incarcarilor rezultate din constructie catre terenul bun de fundare. 

Studiul geotehnic va stabili care este adancimea minima de fundare, care sunt masurile care trebuiesc luate pe parcusrsul executiei lucrarilor de fundatii, daca sunt sau nu necesare lucrari de sprijiniri de maluri, ce tip de sprijiniri vor fi necesare.  De asemeni studiull geotehnic va indica si daca este sau nu necesara imbunatatirea ternului de fundare prin masuri speciale, in vederea sporirii capacitatii portante a acestuia.  Exista si posibilitatea de a determina categoria de fundatii speciale care trebuie adoptata in anumite situatii.


Inapoi

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează