Birou proiectare-proiecte constructii metalice

Incredibil pentru cata vreme acest spatiu a ramas completat cu ..."ipsum dolor..."  , si tuturor celor care au venit pe acesta pagina si au incercat sa gaseasca informatii, le cer, tardiv, scuze. 

Biroul nostru este specializat in proiectarea constructiilor metalice.  Desigur ca as putea sa insir aici criterii si normative cara stau la baza proiectelor de constructii metalice.  As putea sa ma laud cu "software performant"  "de ultima generatie", etc, etc.

In realitate, orice student poate utiliza la aceasta ora orice software de pe mapamond.  Nu exista limite de imaginatie pentru proiectarea constructiilor metalice. Metalul este un material deosebit de interesant: este scump, este aspectuos odata pus in opera, poate fi si rigid si flexibil, permite arhitectului o exprimare mai usoara decat betonul, este una din componentele  constructiei care lasa cea mai puternica impresie.  Constructiile metalice s-au "inventat" aproximativ la mijlocul secolului XIX.  De atunci, putine lucruri s-au schimbat in formulele de utilizare ale acestui material in domeniul constructiilor.  Pentru a face un proiect de constructie metalica desavarsit, este necesar sa intelegi posibilitatile acestui material. De la cabluri ce cantaresc cateva zeci de grame pe metru liniar pana la europrofile ce ajung la sute de kilograme pe metrul liniar, este o arta sa alcatuiesti o structura metalica deopotriva rezistenta si estetica.

Facem acest lucru: ne apropiem de proiectul de constructie metalica avand in minte modul frumos in care metalul poate fi pus in opera. Desigur ca nu lasam deoparte tehnica moderna si cunoastem atat programele de calcul structural si optimizare cat si software-uri de detaliere pentru structuri metalice. Am investit sume considerabile in aceste softuri, in trainingul necesar pentru a le utiliza cu randament, precum si in mentenanta.  Aceste eforturi se materializeaza intr-o calitate ireprosabila a lucrarilor proiectate, in respectarea termenelor de proiectare si in costuri reduse pentru clientul nostru.  Proiectarea constructiilor metalice va fi realizata de noi in timp record.  Avantajul clientului se va regasi in: costuri mai mici cu materialul pus in opera, siguranta sporita in exploatare a a constructiei, montajul precis si rapid al structurii pe santier, executia usoara si fara erori a confectiei metalice in uzina.

Este foarte important ca inainte de orice sa existe un concept de structura metalica, acesta sa fie detaliat pe hartie sub forma unor planuri si abia apoi sa fie pus in opera pe santier.  Desi constructiile metalice sunt aparent simplu de executat, ele ascund secrete importante.

Va asteptam la sediul nostru pentru a discuta viitorul dumenavoastra proiect de constructie metalica.

Cateva consideratii despre utilitatea constructiilor metalice, daca mai era nevoie:


CONSTRUCTII METALICE, GENERALITATI, UTILITATE, PERFORMANTE SPECIALE

 
 Dezvoltarea rapida a oraselor, fenomen aparut inca de la inceputul secolului 20 si care se desfasoara si astazi intr-un ritm accelerat, este justificata de urmatoarele cauze:
 -cresterea exponentiala a populatiei
 -tendinta de urbanizare a populatiei
 -cresterea tendintelor privind imbunatatirea conditiilor de confort in spatiile locuite
 Coordonanad acestetendinte de dezvoltare a oreselor cu imperioasa cerinta de largire a fondului funciar, se ajunge la singura solutie corecta, aparitia in perimetrul oraselor, a cladirilor cu multe etaje, in special pentru institutii cu caracter administrativ, comercial, bancar, societati de asigurare, hoteluri si chiar pentru locuinte.
 In conditiile tarilor dezvoltate, aparitia cladirilor cu multe nivele este motivata si printr-o concentrare a capitalurilor in industrie, transporturi, cu mii de angajati si avand sediile in centrele comerciale importante.
 Aceste dezvoltati urbane implica investitii foarte mari, justificate nu numai de costul mare al cladirilor respective, ci si de costul foarte ridicat la infrastructurii in doemniul alimentarii cu apa si al canalizarii, in sectorul termic si electric, al transportului urban precum si pretul foarte mare ala terenului de constructie.
 Structura de rezistenta a cladirilor cu multe etaje, poate fie executata din beton-armat sau din otel. O solutie mai recenta, folosita in special la realizarea planseelor in cladirile cu multe etaje este solutia mixta otel-beton.
 In majoritatea tarilor, folosirea structurii din otel este preponderenta.
 Folosirea otelului la executarea structurii de rezistenta are urmatoarele justificari:
 1. Din costul total al unei cladiri cu multe etaje, structurii de rezistenta ii revine 8-13%, incat, chiar daca structura din beton armat costa cu 1-2% mai putin, avantajele pe care structura metalica le are fata de cea din beton sunt decisive in comparatia tehnico-economica dintre cele doua solutii de alcatuire constructiva.
 2. Prin introducerea unor tehnologii de executie in atelier partial sau total automatizate, cu supraveghere computerizata, precum si aplicarea pe santier a unor solutii de montaj cu mare randament, cumulat cu reducerea manoperei pe tona de produs si imbunatatirea calitatii executiei, se obtine la final o reducere a termenului de dare in functiune a investitiei. Aceasta reducere a duratei executiei, are ca efect important in economie prin reducerea dobanzii capitalului imobilizat in investitie pana la darea ei in exploatare.
 3. Prin precizia executiei subansamblelor si a tolerantelor foarte mici se asigura o compatibilitate de montaj cu celelalte elemente componente ale cladirii: instalatii, echipamente si elemente prefabricate ale fatadelor, care pot fi montate cu usurinta pe scheletul metalic, fiind eliminate astfel multe din operatiile costisitoare de corectare la fata locului a eventualelor nepotriviri.
 4. Constructiile cu structura de rezistenta din otel au o siguranta mare la incarcari dinamice, seismice, fiind capabile sa inmagazineze o mare cantitate de energie datorita calitatilor de ductilitate ale otelului si a imbinarilor dintre elementele componente ale structurii.
 5. Structura de rezistenta din otel, datorita rezistentelor de calcul mult superioare fata de cele admise la cea din beton armat, are elementele componente, stalpii si grinzile, cu dimensiuni si sectiuni ult mai reduse, ceea ce conduce in mod natural la o greutate proprie mult mai mica comparativ cu a celor din beton armat.
 Reducerea greutatii structurii din otel implica urmatoarele avantaje tehnico-economice:
 -cheltuieli de transport mai reduse;
 -cheltuieli de manipulare a materialelor pe santier mai mici;
 -o suprafata mai mica a santierului si cheltuieli de organizare de santier mai mici;
 -reducerea greutatii structurii conduce la micsorarea eforturilor din actiunea seismica si la reducerea incarcarilor pe fundatii.
 6. Suprafetele utile, pentru aceeasi suprafata construita si inaltime utila, la acelasi volum construit, sunt mai mari in cazul cladirilor cu structuri din otels fata de ce le din beton-armat, deoarece dimensiunile elementelor din otel sunt mai reduse comparativ cu dimensiunile elementelor echivalente din beton armat. Aceste diferente dimensionale se accentueaza direct proportional cu inaltimea cladirii, eficienta structurii metalice crescand odata cu numarul de etaje.
 Este posibil ca uneori, pentru acceasi inaltime totala a cladirii, structura metalica sa poate gazdui mai multe etaje decat structura echivalenta din beton armat, acest fapt datorandu-se inaltimii mai mici a grinzilor metalice fata de grinzile echivalente din beton armat.
 7. Cladirea cu structura de rezistenta din otel ofera o mai mare flexibilitate in organizarea spatiilor interioare, prin eliminarea multor pereti din beton armat si prin realizarea unor distante mai mari intre stalpii metalici fata de stalpii echivalenti din beton. Un alt aspect important este usurinta cu care se pot face modificari asupra cladirii. Lucrari de tipul reparatii capitale, extinderi, supraetajari, consolidari , se pot face mult mai rapid si mai simplu in cazul constructiilor metalice decat in cazul echivalentelor lor din beton armat.
 8. Constructiile pe care le edificam in zilele noastre nu sunt eterne. In multe tari, dupa expirarea perioadei de exploatare a cladirilor (de obicei 30-50 ani), constructiile sunt demolate si inlocuite cu altele. In cazul structurilor metalice termenul "demolate" este un pic imprecis, termenul cel mai potrivit fiind "demontate". Spre deosebire de cele din beton armat, a caror demolare implica inconveniente de ordin ecologic si cheltuieli insemnate (circa 10% din valoarea investitiei), cladirile cu schelet metalic nu numai ca nu implica cheltuieli mari la demontarea scheletului, dar recuperarea in intregime a otelului structurii si valorificarea acestuia compenseaza,sau chiar depaseste volumul cheltuielilor datorate procesului de demolare.
 
 O oarecare rezerva privind folosirea otelului la realizarea structurilor de rezistenta a cladirilor cu multe nivele se refera la slaba comportare a otelului la temperaturi ridicate. In cazul incendiilor dezvoltate in spatii mici, inchise; temperaturile foarte ridicate provoaca transformari fizico-termice si mecanice majore in structura otelului (il face maleabil si ii anuleaza capacitatea portanta), consecinta directa si imediata fiind colapsul partial sau chiar total al intregii structuri. Exemplul cel mai elocvent de acest tip poate fi colapsul Turnurilor Gemene din New York, SUA.
 Acest pericol potential nu poate fi ignorat si este necesar ca prin masuri constructive, si eventual, prin masuri de protectie a structurii de rezistenta (in cazurile in care este necesar), efectele acestui tip de hazard sa fie minimizate iar cauzele sa fie inlaturate in cel mai scurt timp posibil.
 


Inapoi

Comentarii  

 
0 #1 youtube fifa 2014 08-05-2017 05:19
Greɑt blog ɦere! Also yoour site loads up very fast!
Whɑt web hpst are you using? Cann I get your affiliate link to yourr host?
I wish my weЬ site loadeԁ up ass fast as yours lol
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează