Proiectare constructii din lemn

Software-ul cu care lucram ne permite sa realizam in timp extrem de scurt "framing"-ul pentru orice constructie din lemn; aceasta insemna ca, indiferent de complexitatea planului de arhitectura ales de dvs. va putem da, in termen de 46 de ore, un extras de material lemnos pentru lucrarea pe care o aveti in vedere. Constructiile din lemn sunt foarte acuale; constructii din lemn putem recomanda si noi, in situatii foarte bine motivate.  Constructii din lemn IEFTINE nu se pot obtine! Avantajele constructiilor din lemn sunt legate in special de viteza de executie, posibilitatea avansata de prefabricare, la fel ca si in cazul constructiilor metalice, greutatea redusa care permite realizarea unor sisteme de fundare cu consum mai redus de resurse.  De multe ori aceste aspecte sunt neglijate, si beneficiari care si-au dorit la inceput o casa din caramida, se razgandesc si construiesc pe fundatii masive de beton casute avand greutatea de 10 ori mai mica decat a unei structuri din zidarie.

In vederea realizarii unor constructii din lemn cu adevarat sanatoase, este necesar sa se respecte parametrii avuti in vedere la proiectare. Umiditatea si calitatea lemnului utilizat sunt factori ce trebuiesc avuti in vedere la construirea unei case din lemn. Acest lemn devine, ca in cazul armaturilor la constructiile clasice, o "lucrare ascunsa", la care nu mai aveti acces dupa finisaje. Importanta acestui element este deseori neglijata, iar costul mic propus de constructor incanta mai mult decat restul elementelor aflate in balanta.

Despre Proiectarea constructiilor din lemn se mai pot evidentia cateva aspecte:

La proiectarea elementelor de construcţie din lemn, pentru asigurarea durabilităţii lor, trebuie să se ţină seama de regimul de expunere la intemperii şi la umiditate, precum şi de condiţiile specifice de exploatare. În funcţie de aceşti factori, în proiectele de execuţie se stabilesc:
- clasa de calitate a lemnului şi specia utilizată;
- modul de alcătuire a elementelor de construcţie;
- măsurile de prezervare necesare.
Din punctul de vedere al raportului dimensiunilor geometrice, elementele de construcţie din lemn se clasifică în:
- elemente lineare (bare), la care lungimea elementului este sensibil mai mare decât dimensiunile secţiunii transversale (grinzi simple sau compuse, stâlpi);
- structuri plane, la care una dintre dimensiunile elementului este sensibil mai mică decât celelalte două şi care pot prelua forţe în planul acestora (grinzi cu zăbrele, arce, cadre etc.); pentru asigurarea stabilităţii în plan transversal pe planul elementului se iau măsuri suplimentare de rigidizare şi contravântuire;
- structuri spaţiale, dezvoltate tridimensional, care preiau solicitări pe trei direcţii.
Construcţiile şi elementele de construcţie din lemn se clasifică, în funcţie de durata de exploatare în: definitive şi provizorii.
În categoria elementelor şi construcţiilor provizorii se includ: elementele din lemn pentru cofraje, eşafodaje şi susţineri, precum şi construcţiile demontabile şi remontabile cu durata de exploatare pe un amplasament sub doi ani.
Din punctul de vedere al condiţiilor în care se exploatează elementele de construcţie din lemn, se definesc următoarele clase de exploatare:
• clasa 1 de exploatare, caracterizată prin umiditatea conţinută de materialul lemnos corespunzătoare unei temperaturi = 20±2°C şi a unei umidităţi relative a aerului <65%;
• clasa 2 de exploatare, caracterizată prin umiditatea conţinută de materialul lemnos corespunzătoare unei temperaturi = 20±2°C şi a unei umidităţi relative a aerului 65-80%;
• clasa 3 de exploatare, caracterizată prin umiditatea conţinuta de materialul lemnos superioară celei de la clasa 2 de exploatare.
La elementele de construcţie din lemn exploatate în clasa 1, umiditatea de echilibru a lemnului nu va depăşi 12%, iar la cele din clasa 2, umiditatea de echilibru a lemnului nu va depăşi 20%.
Elementele şi construcţiile din lemn se verifică în domeniul elastic al comportării materialului.


Inapoi

Comentarii  

 
0 #2 Dumbrava Robert 28-11-2019 15:28
Doresc o oferta de pret pentru proiectul tehnic al unui garaj de lemn pe structura framing cu termoizolatie si OSB.
Dimensiuni : 6X5 ML
Acoperis intr-o singura apa: coama de la calcan ( H) 4ML iar streasina la (h) 2.6 ML.
Citat
 
 
+1 #1 Iulian 19-11-2012 17:56
Buna ziua! Aş dori sa ştiu daca proiectati cinstructii indistriale (hale)? Compania voastra se ocupa numai cu proiectarea sau si cu pregatirea materialului? Daca am sa va trimit o schita a unui angar nu prea mare 12:36 miaţi putea face un mic deviz ?
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează