Experienta noastra pusa la dispozitia clientului

Oferta noastră în ceea ce privește consultanța pentru execuția lucrărilor de construcții metalice este structurată pe principul găsirii soluțiilor optime în vederea minimizării costurilor - atât în fază de proiectare a structurii cât și în cele de aprovizionare, montaj și exploatare a structurii.

Consultanța în vederea construirii unei clădiri industriale este extrem de importantă. In primii pași care se fac pentru achiziționarea serviciilor complexe de antreprenoriat se hotărește calitatea viitoarelor investiții și modul în care aceasta va oferi satisfacții utilizatorului final.  Prin experiența acumulată în ultimii 20 de ani, putem spune că am întâlnit nenumarăte situații în care consultanța a avut un rol esențial în buna finalizare a lucrărilor de construire. Aceasta a presupus alegerea celei mai economice variante de proiect de arhitectura.

 

 

Arhitectura unei clădiri nu înseamnă doar anvelopa, învelișul exterior, estetica acestei cladiri. Într-un concept mai larg, arhitectura presupune realizarea unei concepții de ansamblu cât mai coerentă a întregii investiții. Începând cu stabilirea înalțimii coamei, a înălțimii cornisei, a înălțimii maxime a clădirii, a lungimii halei, continuând cu stabilirea formei în plan, a căilor de acces și a compartimentărilor și terminând cu stabilirea materialelor, a formei, numărului și dimensiunilor ferestrelor, a învelișului exterior, a termo- și hidro-izolațiilor, toate acestea concură într-o măsură covârșitoare atât la aspectul final al construcției cât și la costul, cheltuiala, investiția inițială pentru realizarea acesteia și nu în ultimul rand la uriașele cheltuieli generate pentru întreținere.

Trebuie să pornim de la ideea că o constructie nu este finalizată în momentul recepției sale și nici în momentul punerii ei în funcțiune.

O construcție - de orice fel ar fi aceasta, fie de locuit, fie spațiu de producție, de depozitare, de birouri, un pod sau o centrală termică - este de fapt asimilabilă oricarui organism VIU.

O construcție necesită costuri în vederea proiectării ei, dar inițial necesită costuri cu studiul amplasamentelor posibile și alegerea celui mai bun, studiul terenului în privinta terenului de fundare - studiu geotehnic - studiul terenului în privința dimensiunilor - studiul topometric, studiul actelor de proprietate - prin avocați specializați.

După realizarea primilor pași în derularea investiție, ați ales în cunoștiință de cauză terenul și ați demarat proiectarea, construcția vă va înghiți timpul pentu alegerea unei "forme" arhitecturale cat mai adecvate, conform cu cele arătate mai sus.

Ei bine, ați început execuția. Cu cine? Ce antreprenor ați ales? Pe cel mai ieftin posibil? S-ar putea să nu poată finaliza lucrarea. Nu este problema prețului, nici cel mai scump posibil nu vă poate garanta un succes 100%. Construcția s-a împotmolit? Care sunt cauzele - lipsa finanțării, nu a fost stabilită o dimensiune optimă și costurile au depășit bugetul inițial? Deja ați pierdut de doua, trei ori suma pe care ați fi rezervat-o consultanței. Lucrurile se pot urni din nou, cu costurile potrivite.

Ați terminat construcția? Trebuie declarată la fisc, ca un copil nou născut. Trebuie măsurată, trebuiesc planuri "as built", trebuie verificată și recepționată. Bun, aveți totul? Branșamente la apă, canalizare, gaze, internet, pizza, mâncare chinezească?

Este ok, pentru că de acum veți începe să plătiți!  Ups! s-a înfundat canalizarea/ aveți o inundație/ curge acoperișul, fuga la expert, la proiectant și la contractorul general și aceasta fuge la subantreprenorul de specialitate pentru a rezolva problema. Vine iarna, contorul de gaz se învarte prea repede și nu aveti panouri solare pentru încalzire, nu v-ați gândit la pompe de caldură și utilizarea energiei regenerabile.

Nu este prea tarziu, dar oricum va costa acum să spargeti pereții și pardoselile pentru a introduce noi legaturi.

Imaginea unei construcții trebuie să fie aceea a unei caracatițe, cu mult mai mult de opt picioare!


Inapoi

Comentarii  

 
0 #4 Brian Sikorski 06-07-2017 19:55
It's a shame you don't have a donate button! I'd without
a doubt donate to this outstanding blog! I suppose for
now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my
Google account. I look forward to fresh updates and will
talk about this site with my Facebook group.

Talk soon!
Citat
 
 
0 #3 Caspian Raczek 01-07-2017 09:36
Everything is very open with a clear description of the challenges.
It was really informative. Your site is extremely helpful.
Thank you for sharing!
Citat
 
 
0 #2 Eliot Mieczkowski 01-07-2017 01:21
Thanks for sharing your thoughts about structuri metalice.
Regards
Citat
 
 
0 #1 Alan Tomczuk 12-06-2017 03:15
Greetings! Very helpful advice in this particular post!
It is the little changes that produce the largest changes.
Thanks a lot for sharing!
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează